১। জুডিমা অসমৰ ডিমা হাচাও জিলাৰ ডিমাচা জনগোষ্ঠীৰ এক জনপ্ৰিয় পৰম্পৰাগত সুৰা।
২। দেহা জুৰোৱা হালধীয়া বৰণৰ পৰম্পৰাগত এই চাউলৰ সুৰাবিধ ডিমাচা সামাজিক আৰু সাংস্কৃতিক জীৱনৰ এক অবিচ্ছেদ্য অংগ।
৩। জুডিমা ডিমাচা আৰু অন্যান্য লোকসকলৰ মাজত ব্যাপকভাৱে জনপ্ৰিয়। অপূৰ্ব সোৱাদভৰা এই পানীয়বিধৰ সোৱাদ মৌৰ দৰে।
৪। থেমব্ৰা গছৰ গুৰি আঠাযুক্ত চাউল (বিশেষকৈ বড়া চাউল)ৰ সৈতে মিহলি কৰি পানীয়বিধ প্ৰস্তুতিৰ বাবে প্ৰাৰম্ভিক পিঠাটো তৈয়াৰ কৰা হয়।
৫। তৈয়াৰ কৰা পিঠাটো সিজোৱা চাউল আৰু পানীৰ সৈতে মিহলি কৰি পকিবলৈ গাপ দিয়া হয়। এই মিশ্ৰণটোৰ পৰা এই পানীয়বিধ প্ৰস্তুত হ’বলৈ ৫ ৰ পৰা ৭ দিনমান লাগে।
৬। জুডিমাৰ বিশেষ সোৱাদটো এই মিশ্ৰণৰে পৰিণাম।
৭। জুডিমাৰ বহু স্বাস্থ্যকৰ উপকাৰিতা আছে বুলি বিশ্বাস কৰা হয়। বৃকৰ ৰোগ আৰু হৃদৰোগৰ ক্ষেত্ৰতো ইয়াৰ উপকাৰিতা আছে।
৮। জুডিমা বিশিষ্ট বৈশিষ্ট্যযুক্ত আৰু ই ভৌগোলিক সূচক (GI) পঞ্জীয়নৰ বাবে উপযুক্ত প্ৰতিনিধি।