গাখীৰৰ লগত ভুলতো নাখাব এইকেইটা খাদ্য, নহ’লে ভুগিব বদহজমৰ সমস্যাত

পুষ্টিকৰ উপাদানেৰে সমৃদ্ধ এটি বিশেষ খাদ্য হ’ল গাখীৰ। শিশুৰ পৰা আৰম্ভ কৰি সকলো সুস্থ মানুহৰ বাবে গাখীৰ এক উপকাৰী খাদ্য। বহুতে গাখীৰ খাই ভাল পায়। কিন্তু গাখীৰ খোৱাৰ পিছত বহুতৰে পেট বেয়া হোৱা দেখা যায়। কাৰণ গাখীৰত লেক্ট’জ থাকে। লেক্ট’জ বহুতে সহ্য কৰিব নোৱাৰে। 

খোৱাৰ পিছত গাখীৰ খুব সহজে হজম হয়। গাখীৰ খোৱাৰ ফলত হজম সমস্যা নহয়।  কিন্তু গাখীৰ খোৱাৰ পিছত বা গাখীৰৰ লগত কিছুমান খাদ্য খালেই গাখীৰে বদহজমৰ সমস্যাৰ সৃষ্টি কৰে। 

জানো আহকচোন কি কি খাদ্য গাখীৰৰ লগত খোৱা উচিত নহয় – 

ছাইট্ৰাছ ফল 

কেতিয়াও ছাইট্ৰাছ ফল অৰ্থাৎ টেঙা ফল গাখীৰৰ সৈতে খাব নালাগে। যেনে- কমলা, নেমু, আঙুৰ আদি। আৰু এই দুটা খাদ্য একেলগে খালে পেটটো ফুলি উঠিব। বদহজম হ’ব। গতিকে গাখীৰ খোৱাৰ এঘণ্টা পিছত এই ফলবোৰ খাব পাৰে।

টেঙা খাদ্য 

কোনো টেঙা খাদ্যৰ লগত গাখীৰ খাব নালাগে। ই আপোনাৰ পেটত বিষৰ সৃষ্টি কৰিব পাৰে। উদাহৰণস্বৰূপে, জলকীয়াযুক্ত কোনো খাদ্য বা দালচেনি থকা কোনো খাদ্য গাখীৰৰ লগত খাব নালাগে।

ফলমূল 

বহু লোকে গাখীৰৰ লগত ফলমূল খাই শৰীৰটো সুস্থ কৰি ৰাখিব বিচাৰে। কিন্তু গাখীৰৰ লগত ফল খোৱাটো একেবাৰেই ভাল নহয়। খালে আপোনাৰ পাচনতন্ত্ৰৰ সমস্যা হ’ব। কেৱল সেয়াই নহয় পেটটো ফুলি উঠিব। বিশেষকৈ কেতিয়াও গাখীৰৰ লগত তৰমুজ খাব নালাগে।

মিঠা খাদ্য

বহুতে গাখীৰৰ লগত চেনি খায়। কিন্তু গাখীৰৰ লগত চেনি খালে বহু লোকৰ গেছৰ সম্ভাৱনা থাকে। যেনে মিঠাই, পেষ্ট্ৰি, কেক একেবাৰে নাখাব। যদি আপুনি গাখীৰৰ সৈতে খায় তেন্তে আপুনি অটমিল, অটছ খাব পাৰে।

গুড় 

শীতকালত সকলোৱে গাখীৰৰ লগত মিহলি গুড় খাই ভাল পায়। গুড়ৰ বহু উপকাৰো আছে। বহুতে শীতকালত গাখীৰৰ লগত মিহলি গুড় খায়।গুড় খোৱাতো হজম শক্তিৰ বাবে অতি উত্তম। কিন্তু কেৱল গুৰ খাব লাগে। গাখীৰৰ লগত গুৰ কেতিয়াও খাব নালাগে।