ভাৰতৰ জনপ্ৰিয় খাদ্য কঁঠালৰ মুচিৰ তৰকাৰীয়ে ইয়াৰ আকৰ্ষণীয় স্বাস্থ্য উপকাৰিতাৰ বাবে চৰ্চা লাভ কৰিছে বুলি নেশ্যনেল ইনষ্টিটিউট অৱ নিউট্ৰিচনৰ পুষ্টিবিদসকলে প্ৰকাশ কৰিছে। বহু অঞ্চলত “নিৰামিষ মাংস” নামেৰে জনাজাত কঁঠালৰ মুচিৰ পৰা তৈয়াৰী এই তৰকাৰীত আঁহযুক্ত প্ৰচুৰ পৰিমাণে থাকে, ই হজম শক্তিত সহায় কৰে আৰু কোষ্ঠকাঠিন্য ৰোধ কৰে। ইয়াৰ উপৰিও ইয়াত চি আৰু এৰ দৰে ভিটামিন থাকে, যিয়ে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে আৰু ছালখন সুস্থ কৰি ৰাখে, যাৰ ফলত ই নিৰামিষভোজীৰ বাবে মাংসৰ পুষ্টিকৰ বিকল্প।
এই খাদ্যবিধ জটিল কাৰ্বহাইড্ৰেটৰ ভাল উৎস, তেজৰ চেনিৰ মাত্ৰা বৃদ্ধি নকৰাকৈ দীৰ্ঘস্থায়ী শক্তি প্ৰদান কৰে, যিটো মধ্যমীয়াকৈ খালে ডায়েবেটিছ ৰোগীক উপকৃত হয়। কঁঠালৰ মুচিৰ তৰকাৰীত পটাছিয়াম আৰু মেগনেছিয়াম থাকে, যিয়ে ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্ৰণ কৰি হৃদৰোগৰ সম্ভাৱনা হ্ৰাস কৰি হৃদযন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্যৰ সহায় কৰে। ইয়াৰ কম চৰ্বি আৰু অধিক পানীৰ পৰিমাণে ওজন নিয়ন্ত্ৰণত সহায় কৰে, কিয়নো কঁঠালৰ মুচি-এ আপোনাক বেছি দিনলৈকে শক্তিবান কৰি ৰাখে, যিটো কথা শেহতীয়া স্বাস্থ্য ব্লগত উল্লেখ কৰা হৈছে।
ইয়াৰ উপৰিও কঁঠালত এন্টিঅক্সিডেন্ট থাকে যিয়ে প্ৰদাহৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়ে আৰু কেন্সাৰৰ দৰে ৰোগৰ পৰা ৰক্ষা কৰে। বহু পৰম্পৰাগত ৰেচিপিৰ দৰে হালধী আৰু জিৰাৰ দৰে মছলাৰে ৰন্ধালে ই প্ৰদাহ নিবাৰণ আৰু পাচন গুণ লাভ কৰে। বিশেষজ্ঞসকলে সুষম খাদ্যৰ অংশ হিচাপে কঁঠালৰ তৰকাৰী উপভোগ কৰাৰ পৰামৰ্শ দিয়ে, লক্ষ্য কৰি যে ই স্বাস্থ্যকৰ যদিও অতিমাত্ৰা খাদ্য খোৱাৰ ফলত ইয়াৰ আঁহৰ পৰিমাণৰ বাবে পেটত অস্বস্তিৰ সৃষ্টি হ’ব পাৰে। এই বহুমুখী খাদ্য সামগ্ৰিক সুস্থতা বৃদ্ধিৰ এক সোৱাদযুক্ত উপায়।