বুলেটপ্ৰুফ কফি বুলিও জনাজাত ঘী কফিয়ে শেহতীয়া বছৰবোৰত বিভিন্ন খাদ্যৰ ধাৰা হিচাপে জনপ্ৰিয়তা লাভ কৰিছে, বিশেষকৈ কিট’জেনিক বা কম কাৰ্বযুক্ত জীৱনশৈলী অনুসৰণ কৰাসকলৰ মাজত। কফিৰ সৈতে ঘিউ (ক্লেৰিফাইড বাটাৰ) মিহলাই স্থায়ী শক্তি প্ৰদান কৰে, ওজন হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে, আৰু মানসিক স্পষ্টতা বৃদ্ধি কৰে বুলি বিশ্বাস কৰা হয়।
পৰামৰ্শদাতা ডায়েটিচিয়ান তথা ডায়েবেটিছ শিক্ষাবিদ কণিকা মালহোত্ৰাই বুজাইছে, “ঘীত গুৰুত্বপূৰ্ণ ফেটি এচিড থাকে, যেনে কনজুগেটেড লিনোলিক এচিড (CLA), যিটো শৰীৰৰ চৰ্বি হ্ৰাস আৰু ওজন নিয়ন্ত্ৰণৰ দৰে কেইবাটাও স্বাস্থ্য সুবিধাৰ সৈতে জড়িত হজম শক্তি।”তেওঁ লগতে কয়, “যদিও ঘিউ কফিৰ স্বাস্থ্য উপকাৰীতা থাকিব পাৰে, তথাপিও ঘাঁহ খুৱাই দিয়া গৰুৰ পৰা উৎপাদিত উচ্চমানৰ ঘিউ বাছনি কৰাটো গুৰুত্বপূৰ্ণ। ইয়াৰ উপৰিও আপোনাৰ শৰীৰৰ প্ৰতি মনোযোগ দিয়া আৰু প্ৰয়োজন অনুসৰি গ্ৰহণৰ পৰিৱৰ্তন কৰাটোও অতি জৰুৰী।অনুকূল স্বাস্থ্যৰ বাবে সুষম খাদ্য, সামঞ্জস্যপূৰ্ণ ব্যায়াম, আৰু সৰ্বোচ্চ সুস্থ জীৱনশৈলী এতিয়াও অপৰিহাৰ্য।”
নেতিবাচক প্ৰভাৱ:
মালহোত্ৰাই সতৰ্ক কৰি দিছে, “ঘীত যথেষ্ট ভাল চৰ্বি থাকিলেও যথেষ্ট পৰিমাণৰ কেলৰি থাকে। অতিমাত্ৰা সেৱনৰ ফলত ওজন বৃদ্ধি হ’ব পাৰে কাৰণ শৰীৰে অতিৰিক্ত কেলৰি চৰ্বিলৈ পৰিণত হ’ব পাৰে।মেদবহুলতা আৰু ইয়াৰ লগত জড়িত অৱস্থা যেনে হৃদৰোগ, টাইপ ২ ডায়েবেটিছ, আৰু ষ্ট্ৰোক ইয়াৰ ফলত আৰু বেছি বেয়া হ’ব পাৰে।” ঘিউত উপকাৰী চৰ্বি যেনে চেচুৰেটেড ফেট থাকে যদিও ইয়াৰ অত্যধিক পৰিমাণে সেৱন কৰিলে কলেষ্টেৰল বৃদ্ধি পাব পাৰে। কলেষ্টেৰলৰ মাত্ৰা বৃদ্ধিৰ সৈতে ধমনীত প্লেকৰ বিকাশৰ সম্পৰ্ক আছে, যাৰ ফলত ইয়াক হৃদৰোগৰ বাবে এক বিপদজনক কাৰক হিচাপে গণ্য কৰা হৈছে।
মালহোত্ৰাই লক্ষ্য কৰে যে সামগ্ৰিক খাদ্য, স্বাস্থ্যৰ অৱস্থা, জিনীয় কাৰকৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰি ঘিউ কফিৰ প্ৰতি ব্যক্তিগত সঁহাৰি ভিন্ন হ’ব পাৰে। কিছুমান ব্যক্তি ঘিৰ প্ৰভাৱৰ প্ৰতি আনতকৈ অধিক সংবেদনশীল হ’ব পাৰে।”
ঘিউৰ পৰা কেফেইন আৰু চৰ্বিৰ সংমিশ্ৰণে বিপাকীয় ক্ৰিয়া আৰু শক্তিৰ মাত্ৰাত কেনে প্ৰভাৱ পেলায়?
মালহোত্ৰাই বুজাইছে, “কফিত কেফেইন আৰু ঘিয়ে সহযোগিতামূলকভাৱে কাম কৰি শক্তি আৰু বিপাকীয় ক্ৰিয়া বৃদ্ধি কৰে। এটা উদ্দীপক কেফেইনে শক্তি, মনোযোগ আৰু সজাগতা বৃদ্ধি কৰে। ঘিৰ উপকাৰী চৰ্বিয়ে দীৰ্ঘম্যাদী শক্তিৰ উৎস হিচাপে কাম কৰিব পাৰে।”
সম্ভাৱ্য উপকাৰৰ ৰূপৰেখা :
শক্তিৰ মাত্ৰা বৃদ্ধি কৰা । ঘিউই সময়ৰ লগে লগে শক্তিৰ মাত্ৰা সংৰক্ষণ কৰাত সহায় কৰিলেও কেফেইনে তৎক্ষণাত শক্তি বৃদ্ধি কৰে। মনোযোগ আৰু মনোনিৱেশ কৰাৰ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰক। কেফেইনৰ উদ্দীপক গুণে জ্ঞানমূলক কাৰ্য্যক্ষমতা উন্নত কৰিব পাৰে। বিপাকীয় ক্ৰিয়াক উৎসাহিত কৰা। কেফেইন আৰু ভাল চৰ্বিয়ে একেলগে কাম কৰি বিপাকীয় ক্ৰিয়া ক্ষিপ্ৰ কৰে আৰু ওজন নিয়ন্ত্ৰণত সহায় কৰে।