নিমিষতে দূৰ হ’ব এচিডিটি! জানি লওক বদহজমৰ পৰা ৰক্ষা পৰাৰ ঘৰুৱা উপায়

প্ৰতিনিধিত্বমূলক ফটো।

এচিডিটিয়ে যিকোনো সময়তে যিকোনো ব্যক্তিক প্ৰভাৱিত কৰিব পাৰে, যাৰ ফলত আপুনি অস্বস্তি আৰু বিৰক্তবোধ অনুভৱ কৰিব পাৰে। যেতিয়া ই আঘাত কৰে, তেতিয়া ই আপোনাৰ সমগ্ৰ মেজাজ সলনি কৰি দিব পাৰে। দ্ৰুত আৰু আৰামদায়ক সকাহৰ বাবে এই ফলপ্ৰসূ ঘৰুৱা উপায়সমূহ চেষ্টা কৰক যিয়ে তৎক্ষণাত সকাহ দিয়ে আৰু আপোনাৰ হজম শক্তিৰ ভাৰসাম্য ঘূৰাই আনে।

আদা চাহঃ

আদাৰ প্ৰাকৃতিক প্ৰদাহ নিবাৰণ গুণ আছে আৰু ই পাচনতন্ত্ৰ শান্ত কৰা বুলি জনা যায়। সতেজ আদা টুকুৰাকৈ কাটি পানীত প্ৰায় ১০ মিনিট উতলাই আদাৰ চাহ বনাব পাৰে। খাদ্য খোৱাৰ আগতে বা এচিড ৰিফ্লাক্স অনুভৱ কৰিলে খাব লাগে। এই প্ৰতিকাৰে পেটৰ এচিড নিষ্ক্ৰিয় কৰি জ্বলা-পোৰা কমোৱাত সহায় কৰে।

এলোভেৰাৰ ৰসঃ

এলোভেৰাৰ ৰস প্ৰাকৃতিক শীতল পদাৰ্থ আৰু ইয়াৰ শান্তকাৰী গুণ আছে যিয়ে পেটৰ প্ৰদাহ কম কৰিব পাৰে। খাদ্য খোৱাৰ আগতে মিঠা নিদিয়াকৈ এলোভেৰাৰ ৰস অলপ পৰিমাণে সেৱন কৰিলে পেটৰ পি এইচৰ মাত্ৰাৰ ভাৰসাম্য ৰক্ষা কৰি আৰু সুস্থ হজম শক্তি বৃদ্ধি কৰি এচিডিটি হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে।

বেকিং চোডা আৰু পানীঃ

এচিডিটিৰ ক্ষীপ্ৰ প্ৰতিকাৰ হ’ল এগিলাচ পানীত আধা চামুচ বেকিং ছ’ডা মিহলাই লোৱা। এই দ্ৰৱটোৱে পেটৰ এচিড নিষ্ক্ৰিয় কৰি তৎক্ষণাত সকাহ দিয়ে। কিন্তু ইয়াক অতিমাত্ৰা ব্যৱহাৰ কৰা উচিত নহয় কাৰণ বেকিং ছ’ডাই সময়ৰ লগে লগে শৰীৰৰ এচিড-ৰক্ষাৰ ভাৰসাম্য বিঘ্নিত কৰিব পাৰে।

মিঠা জিৰাঃ

খাদ্য খোৱাৰ পিছত মিঠা জিৰা চোবাই খালে এচিডিটি আৰু পেট ফুলা কমি যায়। মিঠা জিৰাৰ কাৰ্মিনেটিভ গুণ আছে যিয়ে পাচনত সহায় কৰে আৰু পেটৰ এচিড জমা হোৱাত বাধা দিয়ে। আহাৰ খোৱাৰ পিছত এচামুচ জিৰা পানীত উতলাই মিঠা জিৰা চাহ বনাব পাৰি।

চানা আৰু জিৰাঃ

চানাত লেক্টিক এচিড থাকে যিয়ে পেটৰ এচিড নিষ্ক্ৰিয় কৰে আৰু জিৰাই হজম শক্তিত সহায় কৰে। এচিকুট ভজা জিৰা চানাত মিহলাই খালে উপকাৰ পোৱা যায়।