গেষ্টিকৰ সমস্যাৰ পৰা সকাহ পাবলৈ কিছুমান সহজ ঘৰুৱা উপায় আছে, যিবোৰৰ সহায়ত আপুনি এই অস্বস্তিৰ পৰা মুক্তি পাব পাৰে। তলত কেইটামান উপায় উল্লেখ কৰা হ’ল:
আদাৰ ব্যৱহাৰ: আদা গেষ্টিকৰ বাবে এক উৎকৃষ্ট প্ৰাকৃতিক ঔষধ। এটুকুৰা আদা চোবাই খাব পাৰে বা আদাৰ টুকুৰা গৰম পানীত উতলাই চাহৰ দৰে খাব পাৰে। ই হজমশক্তি বঢ়ায় আৰু গ্যাসৰ সমস্যা কমায়।
পানী খোৱাৰ অভ্যাস: প্ৰচুৰ পৰিমাণে পানী খালে হজম প্ৰক্ৰিয়া সুচল হয় আৰু গেষ্টিক গঠন কম হয়। তবে খাদ্য খোৱাৰ লগে লগে অত্যধিক পানী নাখাব, ইয়াৰ পৰিৱৰ্তে খাদ্য খোৱাৰ আধা ঘণ্টা আগতে বা পিছত পানী খাওক।
পুদিনা পাতৰ চাহ: পুদিনা পাত গৰম পানীত উতলাই চাহৰ দৰে খালে গেষ্টিকৰ সমস্যা কমি যায়। পুদিনাৰ শীতল গুণে পাকস্থলীৰ জ্বলন কমায় আৰু গ্যাস নিৰ্গত কৰাত সহায় কৰে।
জিৰাৰ পানী: এচামুচ জিৰা গৰম পানীত উতলাই ছেকি খালে গেছ আৰু পেট ফুলাৰ সমস্যা কমে। জিৰাই হজমশক্তি উন্নত কৰে আৰু পাকস্থলীৰ অস্বস্তি দূৰ কৰে।
খাদ্যাভ্যাস নিয়ন্ত্ৰণ: তেল–চৰ্বিযুক্ত, আৰু মছলাদাৰ খাদ্য পৰিহাৰ কৰক, কাৰণ এইবোৰে গেষ্টিকৰ সমস্যা বঢ়ায়। ইয়াৰ পৰিৱৰ্তে পাতল আৰু সহজে হজম হোৱা খাদ্য যেনে দাইল, ভাত, আৰু শাক-পাচলি খাওক। লগতে অত্যধিক খাদ্য এটা সময়ত নাখাই সৰু সৰু অংশত দিনটোত কেইবাবাৰো খাওক।
শাৰীৰিক কাৰ্যকলাপ: খাদ্য খোৱাৰ পিছত অলপ চলাফিৰা কৰিলে হজম প্ৰক্ৰিয়া ভাল হয় আৰু গ্যাসৰ সমস্যা কমে। তৎক্ষণাত শুই নাথাকিব, কমেও ১-২ ঘণ্টা পিছত শোৱাৰ অভ্যাস গঢ়ক।
এই উপায়বোৰ প্ৰাকৃতিক আৰু সহজে কৰিব পৰা। তথাপিও যদি সমস্যা অধিক গুৰুতৰ হয় বা দীৰ্ঘদিন ধৰি থাকে, তেন্তে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ লোৱাটো ভাল।