১. অ্যান্টিঅক্সিডেন্টৰ উৎস: চাহত প্ৰাকৃতিক অ্যান্টিঅক্সিডেন্ট থাকে যিয়ে শৰীৰৰ ফ্ৰী ৰেডিকেলৰ পৰা ৰক্ষা কৰে আৰু বয়সৰ পৰিসৰ ধীৰ কৰে।
২. হৃদৰোগৰ পৰা সুৰক্ষা: চাহত থকা ফ্লেভোনয়েডস হৃদযন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্য উন্নত কৰে আৰু ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্ৰণত ৰাখে।
৩. মনোযোগ আৰু সক্ৰিয়তা বৃদ্ধি: চাহৰ ভিতৰত থকা কেফেইন মস্তিষ্কক সতর্ক আৰু মনোযোগী ৰাখে, যাৰ ফলত দিনটোত অধিক জ্ঞানৰ কাজ কৰাত সহায়ক হয়।
৪. হজমৰ বাবে সহায়ক: চাহে হজমত সহায় কৰে আৰু গেছ, পেটৰ অসুবিধা দূৰ কৰে।
৫. অতিৰিক্ত চৰ্বি কমাবলৈ সহায়ক: বিশেষকৈ চাহে মেটাবলিজম বৃদ্ধি কৰে আৰু শৰীৰৰ চর্বি ভঙাৰ প্ৰক্ৰিয়া তীব্ৰ কৰে, যাৰ ফলত ওজন কমাবলৈ সহায় হয়।
এই সকলোবোৰ উপকাৰিতাৰ ফলত চাহ এটা স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী পানীয়।