সাৱধান! : কেৱল শকতেই নহয়, ফাষ্ট ফুডৰ পৰা হ’ব পাৰে এই ৫ টা ডাঙৰ লোকচান

1024_pixah_1564034693_618x347

প্ৰতিনিধিত্বমূলক ফটো

ফাষ্ট ফুড যে শৰীৰৰ বাবে ভাল নহয় সেই কথা কম বেছি পৰিমানে আজিকালি সকলোৱে জানে। কিন্তু আপুনি বাৰু জানেনে যে জ্যাংক ফুড খোৱাৰ ফলত কেৱল শকত হোৱাই নহয়, লগতে ই শৰীৰত গুৰুতৰ ৰোগৰ সমস্যাৰো সৃষ্টি কৰিব পাৰে।

জ্যাংক ফুড খোৱাৰ ফলত হোৱা এনেকুৱা কেইটামান ৰোগৰ বিষয়ে জানি লওক আৰু এনে খাদ্য খোৱাৰ ক্ষেত্ৰত সাৱধান হওক।

শৰীৰ ওপৰত চাপ-

পিজ্জা, বাৰ্গাৰ আৰু ফ্ৰাইড খাদ্যসমূহ দৰে দ্যাংক ফুডত নিমখৰ পৰিমান অধিক থকা দেখা যায়। যিবোৰ খোৱাৰ ফলত শৰীৰত ৰক্তচাপ বৃদ্ধিৰ লগতে শৰীৰত পানী জমা হোৱা, শৰীৰ ফুলা আৰু অধিক অৱসাদ আদি সমস্যা দেখা দিব পাৰে।

ছালৰ ওপৰত প্ৰভাৱ-

ফাষ্ট ফুড খোৱাৰ ফলত শৰীৰৰ লগতে আপোনাৰ ছালৰ ওপৰতো প্ৰভাৱ পেলাব পাৰে। ফাষ্ট ফুড খোৱাৰ ফলত শৰীৰত শালমনকে ধৰি দাগ আদি হোৱা দেখা যায়। দৰাচলতে ফাষ্ট ফুড খোৱাৰ ফলত শৰীৰত হৰম’নৰ অসন্তুলন হ’বলৈ আৰম্ভ কৰে। ইয়াৰ বাবে ছালত দাগ-শেতা পৰা আদি হোৱা দেখা যায়।

প্ৰতিনিধিত্বমূলক ফটো

নিদ্ৰাহীনতা-

ফাষ্ট ফুড খোৱাসকলৰ ভিতৰত বহুত কম লোকে এইটো জানে যে তেওঁৰ পছন্দৰ খাদ্য এই ফাষ্ট ফুডে শৰীৰ প্ৰভাৱ পেলোৱাৰ লগতে তেওঁৰ টোপনিকো বহু পৰিমানে প্ৰভাৱিত কৰে। ফাষ্ট ফুড খোৱাৰ ফলত নিউৰোকেমিকেল প্ৰক্ৰিয়া প্ৰভাৱিত হয়। যাৰ ফলত ব্যক্তিৰ টোপনি নহা আৰু নিদ্ৰাৰ সময়ত উচপিচনি লাগিবলৈ আৰম্ভ কৰে।

চুলি সৰা –

ফাষ্টফুড খোৱাৰ ফলত আটাইতকৈ অধিক লোকচান হয় চুলিৰ। সজীৱ খাদ্যৰ তুলনাত প্ৰচেছড আৰু ফাষ্ট ফুডত পুষ্টি বহু কম পৰিমান থাকে। ইয়াৰ বাবে চুলিয়ে পৰ্যাপ্ত পৰিমানৰ পুষ্টি নাপায়। তাৰ ফলত কিছুদিনৰ ভিতৰতে চুলি শুকান-ৰুক্ষ হৈ পৰে আৰু সৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে।

ডায়েবিটিজ-

ফাষ্ট ফুডত চেনিও পোৱা যায় যিয়ে আমাৰ শৰীৰত ব্লাড ছুগাৰৰ পৰিমান বৃদ্ধি কৰে। ইয়াৰ ফলত ব্যক্তি ডায়েবিটিজ বা আন ৰোগত আক্ৰান্ত হ’ব পাৰে।