আমাৰ পাকঘৰত দৈনিক ব্যৱহাৰ হোৱা এবিধ মচলা হৈছে আদা। আদা আমি মাংস-মাছৰ পৰা আৰম্ভ কৰি সকলো তৰকাৰীতে ব্যৱহাৰ কৰা হয়। কিন্তু আদাৰো আছে অনেক ঔষধিন গুণ। আজি জানো আহক আদাৰ উপকাৰিতা সম্পৰ্কে।
১. পাচনতন্ত্ৰৰ উন্নতি: আদাই হজম শক্তি বৃদ্ধি কৰে, পেটৰ সমস্যা যেনে ফুলা, গেছ, আৰু অজীৰ্ণৰ সমস্যাৰ পৰা উপশম দিয়ে।
২. প্ৰদাহ নিবাৰণ: আদাত থকা জিঞ্জেৰল নামৰ যৌগৰ প্ৰদাহ-বিৰোধী গুণ থাকে, যিয়ে বাতৰোগ বা পেশীৰ বিষৰ পৰা সকাহ দিয়ে।
৩. ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি: আদাৰ এন্টি-অক্সিডেন্ট গুণে শৰীৰৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা শক্তিশালী কৰে আৰু চৰ্দি-কাহৰ দৰে সংক্ৰমণৰ পৰা ৰক্ষা কৰে।
৪. বমি বমি ভাৱ নিয়ন্ত্ৰণ: আদা গৰ্ভাৱস্থাৰ সময়ত মৰ্নিং চিকনেছ, মোচন চিকনেছ, বা কেমোথেৰাপিৰ ফলত হোৱা বমি বমি ভাৱ নিয়ন্ত্ৰণত সহায়ক।
৫. ৰক্ত সঞ্চালন উন্নত কৰে: আদাই ৰক্ত সঞ্চালন বৃদ্ধি কৰে আৰু হৃদৰোগৰ সম্ভাৱনা হ্ৰাস কৰে।
৬. ৰক্তৰ চেনী নিয়ন্ত্ৰণ: গৱেষণা অনুসৰি আদাই ডায়েবেটিছ ৰোগীৰ ৰক্তৰ চেনীৰ মাত্ৰা নিয়ন্ত্ৰণত সহায় কৰিব পাৰে।
৭. জ্বৰ আৰু চৰ্দিৰ পৰা উপশম: আদা চাহ বা আদাৰ ৰসে জ্বৰ, চৰ্দি, আৰু গলৰ বিষৰ পৰা সকাহ দিয়ে।
৮. ওজন হ্ৰাসত সহায়: আদাই বিপাকীয় ক্ৰিয়া ত্বৰান্বিত কৰি ওজন নিয়ন্ত্ৰণত সহায় কৰিব পাৰে।