ৰন্ধন আৰু পৰম্পৰাগত চিকিৎসাত বহুলভাৱে ব্যৱহৃত শিপা আদাক যুগ যুগ ধৰি স্বাস্থ্যৰ বাবে শক্তিশালী উপকাৰিতাৰ বাবে মূল্যৱান বুলি গণ্য কৰা হয়। উষ্ণ আৰু সামান্য টেঙা সোৱাদৰ বাবে জনাজাত এই মছলাটোত জিঞ্জাৰলৰ দৰে জৈৱ সক্ৰিয় যৌগ প্ৰচুৰ পৰিমাণে থাকে, যিয়ে ইয়াৰ ঔষধি গুণত অৰিহণা যোগায়। সতেজ, শুকান বা পৰিপূৰক হিচাপে খোৱা হওক, আদাক বহুতো স্বাস্থ্য সুবিধাৰ সৈতে জড়িত কৰা হৈছে যিয়ে সামগ্ৰিক সুস্থতাক সমৰ্থন কৰে।
আদাৰ অন্যতম পৰিচিত উপকাৰিতা হ’ল ইয়াৰ পাচনত সহায়ক হোৱা আৰু বমি হ্ৰাস কৰা ক্ষমতা। সাধাৰণতে বদহজম, পেট ফুলা, পেটৰ অস্বস্তিৰ লক্ষণসমূহ দূৰ কৰিবলৈ ইয়াক ব্যৱহাৰ কৰা হয়। ইয়াৰ উপৰিও গতি ৰোগ, গৰ্ভাৱস্থা (ৰাতিপুৱাৰ ৰোগ), কেমোথেৰাপিৰ সৈতে জড়িত বমিৰ চিকিৎসাত আদা অতি ফলপ্ৰসূ, যাৰ ফলত পেটৰ বিষ হোৱাসকলৰ বাবে ই এক স্বাভাৱিক প্ৰতিকাৰ।
আদাত শক্তিশালী এন্টি-ইনফ্লেমেটৰী আৰু এন্টিঅক্সিডেন্ট গুণো থাকে, যিয়ে বিষ কমোৱাত সহায় কৰে আৰু ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে। বাতবিষত আক্ৰান্ত লোকৰ বাবে ইয়াক প্ৰায়ে বাঞ্ছনীয়, কিয়নো ই গাঁঠিৰ বিষ আৰু জঠৰতা হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰিব পাৰে। আদাত থকা এন্টিঅক্সিডেন্টবোৰে অক্সিডেটিভ চাপৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়ে, শৰীৰক দীৰ্ঘদিনীয়া ৰোগৰ পৰা ৰক্ষা কৰে আৰু সামগ্ৰিক স্বাস্থ্যৰ উন্নতি সাধন কৰে।
আদাৰ আন এটা উল্লেখযোগ্য সুবিধা হ’ল ইয়াৰ হৃদযন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্যৰ সহায়ক হোৱাৰ সম্ভাৱনা। অধ্যয়নত দেখা গৈছে যে আদাই তেজৰ চেনিৰ মাত্ৰা হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰিব পাৰে, কলেষ্টেৰল হ্ৰাস কৰিব পাৰে, আৰু ৰক্ত সঞ্চালন উন্নত কৰিব পাৰে। এই সুবিধাসমূহে হৃদৰোগ আৰু ষ্ট্ৰোকৰ সম্ভাৱনা কম কৰাত অৰিহণা যোগায়, যাৰ ফলত আদা হৃদৰোগী খাদ্যৰ এক উৎকৃষ্ট সংযোজন।
আদাই ওজন নিয়ন্ত্ৰণত সহায় কৰিব পাৰে আৰু বিপাকীয় ক্ৰিয়া বৃদ্ধি কৰিব পাৰে। ই কেলৰি জ্বলন বৃদ্ধি কৰে আৰু ভোকৰ অনুভূতি হ্ৰাস কৰে, যিটো সুস্থ ওজন বজাই ৰাখিব বিচৰাসকলৰ বাবে উপকাৰী হ’ব পাৰে। ইয়াৰ উপৰিও ইয়াৰ হজম শক্তিক সমৰ্থন কৰা আৰু প্ৰদাহ হ্ৰাস কৰা ক্ষমতাই সামগ্ৰিক বিপাকীয় স্বাস্থ্যত অধিক অৰিহণা যোগায়।
চাহ, স্মুদি বা খাদ্যতেই হওক, দৈনন্দিন জীৱনত আদা অন্তৰ্ভুক্ত কৰিলে স্বাস্থ্যৰ বাবে বহুতো উপকাৰ পোৱা যাব। ইয়াৰ প্ৰাকৃতিক নিৰাময় গুণে ইয়াক হজম শক্তি উন্নত কৰা, প্ৰদাহ হ্ৰাস কৰা, হৃদযন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্যক সমৰ্থন কৰা, আৰু বিপাকীয় ক্ৰিয়া বৃদ্ধিৰ বাবে এক মূল্যৱান উপাদান কৰি তোলে।