বেল ফল ব্যৱহাৰ কৰি চাহৰ দৰে পানীয় তৈয়াৰ কৰাৰ অভিনৱ ধাৰণাৰ বাবে তেজপুৰ বিশ্ববিদ্যালয়ৰ বহুবিষয়ক দলে আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় স্বীকৃতি লাভ কৰিছে। ইলেক্ট্ৰনিক্স আৰু যোগাযোগ অভিযান্ত্ৰিক আৰু ব্যৱসায় প্ৰশাসন বিভাগৰ ছাত্ৰ-ছাত্ৰীক সামৰি লোৱা এই দলটোৱে আই ই ই ই স্মাৰ্ট ভিলেজ (আই এছ ভি) দক্ষিণ এছিয়া ৱৰ্কিং গ্ৰুপৰ আইডিয়াৰাণ প্ৰতিযোগিতাত অংশগ্ৰহণ কৰা ১৭৫টা দলৰ ভিতৰত শীৰ্ষ পাঁচটা দলৰ ভিতৰত অন্যতম হিচাপে নিৰ্বাচিত হয়। ড° ৰূপম গোস্বামীৰ অধীনত তেওঁলোকৰ এই প্ৰকল্পৰ লক্ষ্য হৈছে বেল ফলৰ ব্যৱহাৰ কৰি এক বহনক্ষম আৰু লাভজনক উদ্যোগ সৃষ্টি কৰি গ্ৰাম্য উদ্যোগীকৰণক লালন-পালন কৰা। ভাৰতৰ গান্ধীনগৰত অনুষ্ঠিত হোৱা আই ই ই ই স্মাৰ্ট ভিলেজ চিম্পোজিয়াম ২০২৪ত এই বঁটা প্ৰদান কৰা হয়। টি ইউৰ উপাচাৰ্য আৰু চেণ্টাৰ ফৰ মাল্টিডিচিপ্লিনেৰী ৰিচাৰ্চৰ সঞ্চালকে দলটোৰ সফলতাৰ বাবে গৌৰৱ প্ৰকাশ কৰে আৰু আশা কৰে যে ই অধিক ছাত্ৰ-ছাত্ৰীক উদ্যোগীকৰণৰ সুযোগ অন্বেষণ কৰিবলৈ অনুপ্ৰাণিত কৰিব।
এই স্বীকৃতিয়ে আঞ্চলিক অৰ্থনৈতিক প্ৰত্যাহ্বানসমূহৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিবলৈ স্থানীয় সম্পদসমূহৰ সৈতে উদ্ভাৱনী চিন্তাধাৰাৰ সংমিশ্ৰণৰ সম্ভাৱনাক উজ্জ্বল কৰি তুলিছে। অঞ্চলটোত প্ৰচুৰ পৰিমাণে পোৱা কিন্তু প্ৰায়ে কম ব্যৱহাৰ কৰা ফল বেলৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি দলটোৱে এনে এক ব্যৱসায়িক মডেলৰ পথ প্ৰশস্ত কৰিছে যিয়ে কেৱল বহনক্ষম পদ্ধতিক প্ৰসাৰিত কৰাই নহয়, গ্ৰাম্য সম্প্ৰদায়ৰ বাবে অৰ্থনৈতিক সুযোগো সৃষ্টি কৰে। তেওঁলোকৰ এই কৃতিত্বই আন্তঃশাখা সহযোগিতাৰ গুৰুত্ব আৰু ছাত্ৰ-ছাত্ৰীৰ মাজত উদ্যোগীকৰণৰ মনোভাৱ গঢ়ি তোলাত শিক্ষানুষ্ঠানসমূহৰ ভূমিকাক আলোকপাত কৰে।