শেহতীয়াকৈ আমাজনৰ প্ৰতিষ্ঠাপক জেফ বেজ’ছে নিউয়ৰ্কৰ চেলিব্ৰিটি চেফ বিকাশ খান্নাৰ ৰেষ্টুৰেণ্ট ‘বাংলো’লৈ গৈছিল, য’ত তেওঁ বিভিন্ন ধৰণৰ ভাৰতীয় খাদ্য উপভোগ কৰিছিল। “টেষ্ট অৱ ইণ্ডিয়া ফৰ জেফ বেজ’ছ” নামৰ বিশেষ মেনুখনত ভাৰতীয় আঞ্চলিক সুস্বাদু খাদ্যৰ বৈচিত্ৰ্যপূৰ্ণ নিৰ্বাচন অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছিল, য‘ত ভাৰতীয় খাদ্যৰ বিভিন্নতা প্ৰদৰ্শন কৰা হৈছিল। কিছুমান ষ্টেণ্ডআউট খাদ্যৰ ভিতৰত আছিল নাগালেণ্ডৰ বিখ্যাত ক’লা চাউলৰ পুডিং, বাংলা কাসুন্দি তণ্ডুৰী এভোকেডো, বিহাৰী সত্তু ৰোটি, আৰু উদিপিৰ অন্ননাছ মেনাস্কাই আদি।
চেফ খান্নাই বেজ’ছৰ ভ্ৰমণৰ পাছত ছ’চিয়েল মিডিয়াত নিজৰ আনন্দ আৰু গৌৰৱৰ কথা ব্যক্ত কৰি বৰ্ণনা কৰে যে বেজ’ছে এই অভিজ্ঞতাক কেনেকৈ “তীৰ্থযাত্ৰা”ৰ সৈতে তুলনা কৰিছিল। বেজ’ছৰ এই প্ৰশংসাই খাদ্যসমূহৰ সাংস্কৃতিক তাৎপৰ্যৰ গভীৰতা প্ৰতিফলিত কৰিছিল। মেনুত ভাৰতীয় বিভিন্ন অঞ্চলৰ পৰা অনুপ্ৰাণিত সামগ্ৰীও আছিল, যেনে ওড়িশাৰ গুগুনি চাট, ইন্দোৰৰ দহী ক’বাব, আৰু গুজৰাটী টিণ্ডোৰা আচাৰ, বাজৰা-চকলেট কেকৰ সৈতে গুলাব জামুন আইচক্ৰীমৰ আদি।
খান্নাই এই বিশেষ মেনুৰ জৰিয়তে ভাৰতীয় খাদ্যৰ বিশ্বব্যাপী প্ৰভাৱ আৰু ইয়াৰ সাংস্কৃতিক তাৎপৰ্য প্ৰদৰ্শনৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। এই খাদ্যই ভাৰতৰ চহকী ঐতিহ্যক প্ৰতিনিধিত্ব কৰা বৈচিত্ৰময় সোৱাদ আৰু ৰন্ধন পৰম্পৰাৰ আভাস দিছিল। ভাৰতীয় সোৱাদৰ প্ৰতি থকা আকৰ্ষণৰ বাবে পৰিচিত চেফ খান্নাই নিশ্চিত কৰিছিল যে প্ৰতিটো খাদ্যই আঞ্চলিক গৌৰৱ আৰু ৰান্ধনীশালৰ উৎকৃষ্টতাৰ কাহিনী কয়।