তুলসীৰ পাত চাহত দি খোৱাৰ ফলত যোগাত্মক গুণসমৃদ্ধ পুষ্টিকৰ কেইবাটাও উপাদান পোৱা যায়। আপোনাৰ চাহত তুলসী যোগ কৰিলে হোৱা পাঁচটা মূল উপকাৰিতাৰ বিষয়ে উল্লেখ কৰা হ’ল:
১/ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে: তুলসীত প্ৰচুৰ পৰিমাণে এন্টিঅক্সিডেন্ট আৰু আৱশ্যকীয় পদাৰ্থ থাকে, যিয়ে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা শক্তিশালী কৰাত সহায় কৰে। ইয়াৰ এন্টিমাইক্ৰ’বিয়াল গুণ আছে যিয়ে সংক্ৰমণ আৰু ৰোগৰ পৰা ৰক্ষা কৰাত সহায় কৰিব পাৰে।
২/ মানসিক চাপ আৰু উদ্বেগ হ্ৰাস কৰে: তুলসীৰ এডাপ্টোজেনিক গুণ আছে, অৰ্থাৎ ই শৰীৰক মানসিক চাপৰ লগত খাপ খুৱাই লোৱাত সহায় কৰে। তুলসী চাহ খালে কৰ্টিছলৰ মাত্ৰা (ষ্ট্ৰেছ হৰম’ন) হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰিব পাৰে, যাৰ ফলত শিথিলতা আৰু মানসিক সুস্থতা বৃদ্ধি পায়।
৩/ পাচনত সহায় কৰে: তুলসীয়ে পেট ফুলা আৰু বদহজম কমাই পাচনতন্ত্ৰক শান্ত কৰাত সহায় কৰে। ইয়াৰ উপৰিও ইয়াৰ এন্টি-ইনফ্লেমেটৰী গুণ আছে, যাৰ বাবে ই পেটৰ এচিডিটি আৰু গেছৰ দৰে সমস্যাৰ চিকিৎসাৰ বাবে উপকাৰী।
৪/ শ্বাস-প্ৰশ্বাসৰ সমস্যা হ্ৰাস কৰে: তুলসীয়ে শ্বাস-প্ৰশ্বাসজনিত অৱস্থাৰ পৰা উপশম পোৱাৰ বাবে জনাজাত। ই শ্লেষ্মা পৰিষ্কাৰ কৰাত সহায় কৰিব পাৰে, চৰ্দি আৰু কাহৰ লক্ষণ হ্ৰাস কৰিব পাৰে, হাওঁফাওঁৰ সামগ্ৰিক কাৰ্য্যকলাপ উন্নত কৰিব পাৰে।
৫/ ৰক্তৰ চেনিৰ মাত্ৰা ভাৰসাম্য ৰক্ষা কৰে: তুলসীয়ে তেজত চেনিৰ মাত্ৰা সমৰ্থন কৰা দেখা গৈছে। তুলসী চাহ খোৱাটোৱে ইনচুলিনৰ সংবেদনশীলতা বৃদ্ধি কৰি আৰু তেজৰ চেনিৰ বৃদ্ধি হ্ৰাস কৰি ডায়েবেটিছ নিয়ন্ত্ৰণত সহায় কৰিব পাৰে।
নিয়মিতভাৱে আপোনাৰ চাহত তুলসী অন্তৰ্ভুক্ত কৰিলে এই স্বাস্থ্য উপকাৰীতাসমূহ স্বাভাৱিকভাৱে উপভোগ কৰাৰ এক উত্তম উপায় হ’ব পাৰে!