আজিৰ ব্যস্ততাপূৰ্ণ জীৱনশৈলীৰ বাবে ফেটি লিভাৰৰ সমস্যা দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পাইছে। খোৱাৰ অসাৱধানতাৰ বাবে বিভিন্ন ৰোগে দেখা দিছে কিন্তু আপুনি খাদ্য তালিকাত কিছুমান প্ৰাকৃতিক বস্তু অন্তৰ্ভুক্ত কৰি স্বাস্থ্যৰ উন্নতি সাধন কৰিব পাৰো। জানো আহক আপুনি আপোনাৰ দৈনন্দিন খাদ্য তালিকাত কি কি অন্তৰ্ভুক্ত কৰিলে এটা ভাল স্বাস্থ্য পাব পাৰে বা ফেটি লিভাৰৰ পৰা হাত সাৰিব পাৰে।
আপুনি দৈনিক যদি সীমিত পৰিমাণত ক’লা কফি খায়, তেন্তে ই আপোনাৰ লিভাৰৰ বাবে উপকাৰী হ’ব পাৰে। ইয়াত থকা এন্টিঅক্সিডেন্টে লিভাৰত চৰ্বি জমা হোৱাত বাধা দিয়ে আৰু প্ৰদাহ কমায়।
সেউজীয়া শাক-পাচলি লিভাৰৰ বাবে উপকাৰী। এই সেউজীয়া শাকত নাইট্ৰেট আৰু এন্টিঅক্সিডেন্ট প্ৰচুৰ পৰিমাণে থাকে, যিয়ে চৰ্বিযুক্ত যকৃতত প্ৰদাহ কমোৱাত সহায় কৰে। চালাড বা শাক হিচাপে খাব।
যদি আপোনাৰো ফেটি লিভাৰ আছে তেন্তে আপুনি খাদ্যত ওটছ অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰে। ওটছত থকা আঁহ বিশেষকৈ বিটা-গ্লুকেনে শৰীৰত চৰ্বিৰ শোষণ হ্ৰাস কৰে। ই কেৱল ওজন কমাবলৈ সহায় কৰাই নহয়, যকৃতত চৰ্বিৰ বোজাও হ্ৰাস কৰে।
নহৰু দেখাত সৰু হ’ব পাৰে কিন্তু ইয়াৰ বহু উপকাৰ আছে। ই লিভাৰৰ বাবেও উপকাৰী। নহৰুত থকা চালফাৰ যৌগবোৰে লিভাৰক ডিটক্সু কৰাৰ কাম কৰে। ই যকৃতৰ চৰ্বি ভাঙি পেলোৱাত সহায় কৰে আৰু প্ৰদাহ কমায়।
বীন বা দালিত অধিক পৰিমাণে প্ৰ’টিন আৰু আঁহ থাকে, যাৰ ফলত লিভাৰত চৰ্বি জমা হোৱাত বাধা দিয়ে। তেজত চেনিৰ মাত্ৰাও নিয়ন্ত্ৰণ কৰে। এনে পৰিস্থিতিত আপুনিও খাদ্য তালিকাত বীন অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰে।
অলিভ অইল স্বাস্থ্যৰ বাবেও ভাল বুলি বিবেচিত হয়। ই স্বাস্থ্যকৰ চৰ্বিৰ উৎকৃষ্ট উৎস, যাৰ ফলত শৰীৰত ভাল কলেষ্টেৰল বৃদ্ধি পায় আৰু লিভাৰৰ অস্বাস্থ্যকৰ চৰ্বি জমা হোৱাটো হ্ৰাস কৰে।