ডায়েবেটিছ ৰোগীসকলৰ বাবে তেজৰ চুগাৰ নিয়ন্ত্ৰণত ৰখাটো অত্যন্ত প্ৰয়োজন।
কিন্তু কিছুমান ভুলে এনে ৰোগীসকলক অধিক বিপদত পেলায়।
আমি ইয়াত এনে চাৰিটা ভুল আপোনালোকলৈ আগবঢ়াইছো।
পুৱাৰ আহাৰ
আন লোকৰ বাবেও পুৱাৰ আহাৰ খোৱাটো গুৰুত্বপূৰ্ণ। কিন্তু ডায়েবেটিছ ৰোগীসকলৰ বাবে ই অধিক গুৰুত্বপূৰ্ণ।
ৰাতিপুৱাৰ দৌৰাদৌৰিত যদি আপুনি পুৱাৰ আহাৰ নাখায়, তেন্তে ই আপোনাৰ বাবে ক্ষতিকাৰক হ’ব পাৰে।
পুৱাৰ আহাৰ গ্ৰহণে তেজৰ চুগাৰ নিয়ন্ত্ৰণত ৰাখে।
স্বাস্থ্যসন্মত আহাৰ
ডায়েবেটিছ নিয়ন্ত্ৰণৰ ক্ষেত্ৰত আহাৰ হৈছে আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ উপাদান। আপুনি কি খাইছে সি তেজৰ চুগাৰৰ ওপৰত গুৰুতৰ প্ৰভাৱ পেলায়।
নিয়মীয়া পৰীক্ষা
ডায়েবেটিছ ৰোগীৰ বাবে নিয়মীয়া তেজ পৰীক্ষা জৰুৰী। ইয়াৰ জৰিয়তে চুগাৰৰ পৰিমাণ গম পোৱা যায়। পৰীক্ষাত যদি আপুনি চুগাৰৰ পৰিমাণ অধিক পাইছে তেন্তে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ গ্ৰহণ কৰক।
নিদ্ৰা
কম টোপনিৰ বাবে তেজৰ চুগাৰ বৃদ্ধি হ’ব পাৰে। খোৱা-শোৱাত অনিয়মিয়তাই ডায়েবেটিছ ৰোগীৰ ওপৰত ক্ষতিকাৰক প্ৰভাৱ পেলায়।