বহুতেই শীতকালত শৰীৰটো গৰম কৰি ৰাখিবৰ বাবে গৰম পানীৰ লগত ৰাম(Rum) সেৱন কৰে। মধ্যমীয়া পৰিমাণে সেৱন কৰিলে ৰামে স্বাস্থ্যৰ বাবে কিছু সম্ভাৱ্য উপকাৰ সাধন কৰিব পাৰে।
১. মধ্যমীয়া পৰিমাণে ৰাম সেৱনে ভাল কলেষ্টেৰলৰ মাত্ৰা বৃদ্ধি কৰি হৃদযন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্য উন্নত কৰিব পাৰে। ফলত হৃদৰোগৰ সম্ভাৱনা হ্ৰাস পায়। ইয়াৰ দ্বাৰা ৰক্ত সঞ্চালন উন্নত হ’ব পাৰে।
২. আন মদ্যপানৰ দৰে ৰামেও মানসিক অৱসাদ দূৰ কৰিব পাৰে। যিয়ে মধ্যমীয়া পৰিমাণে ৰাম সেৱন কৰিলে মানসিক চাপ আৰু উদ্বেগ হ্ৰাস পায়।
৩. ঐতিহাসিকভাৱে সাধাৰণ কাহ আৰু চৰ্দি আদিৰ পৰা উপশম পাবলৈ ঘৰুৱা ঔষধ হিচাপে ৰাম ব্যৱহাৰ কৰি অহা হৈছে। ই উষ্ণতা বৃদ্ধি কৰি সাময়িকভাৱে সকাহ দিব পাৰে।
৪. ৰামত অধিক পৰিমাণৰ এলকহলৰ পৰিমাণে এন্টিমাইক্ৰ’বিয়াল প্ৰভাৱ পেলাব পাৰে। যিয়ে সৰু সৰু সংক্ৰমণ বা বেক্টেৰিয়াৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়াত সহায় কৰিব পাৰে।
৫. কিছুমান গৱেষণাৰ পৰা দেখা গৈছে যে ৰামকে ধৰি মধ্যমীয়া মদ্যপানে হাড়ৰ খনিজ ঘনত্ব বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰিব পাৰে, যাৰ ফলত অষ্টিঅ’পৰ’ছিছৰ সম্ভাৱনা হ্ৰাস পায়।
৬. ৰামে সামান্য আঘাত বা বিষক সাময়িক সকাহ প্ৰদান কৰিব পাৰে।
সতৰ্কতা –
অত্যধিক মদ্যপানৰ ফলত নিচা, যকৃতৰ ক্ষতি, হৃদযন্ত্ৰৰ সমস্যা, আৰু কেন্সাৰৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি পাব পাৰে। কিছুমান ৰোগত আক্ৰান্ত লোক, নিৰ্দিষ্ট ঔষধ গ্ৰহণ কৰা লোক, বা গৰ্ভৱতী মহিলাই মদ্যপান সম্পূৰ্ণৰূপে পৰিহাৰ কৰিব লাগে। সুষম জীৱনশৈলীৰ অংশ হিচাপে সুৰা সেৱন কৰিব পাৰিলে স্বাস্থ্যৰ উন্নতি হ’ব পাৰে যদিও অত্যধিক পৰিমাণে সেৱন কৰিলে নানা ৰোগ ব্যাধিয়ে আগুৰি ধৰিব পাৰে।