ষ্ট্ৰবেৰী, ৰসাল মিঠা গুণৰ বাবে প্ৰিয় স্পন্দনশীল ফল, কেৱল সুস্বাদু খাদ্যতকৈও অধিক; স্বাস্থ্য উপকাৰিতাৰে ভৰপূৰ এক পুষ্টি শক্তি। ভিটামিন, এন্টিঅক্সিডেন্ট, আৰু আঁহেৰে সমৃদ্ধ ষ্ট্ৰবেৰীয়ে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধিৰ পৰা আৰম্ভ কৰি হৃদৰোগ স্বাস্থ্যক সকাহ প্ৰদান কৰালৈকে বহুতো সুবিধা প্ৰদান কৰে। ভাৰতীয় খাদ্যত এই ষ্ট্ৰবেৰী ক্ৰমান্বয়ে জনপ্ৰিয় হোৱাৰ লগে লগে পুষ্টিবিদসকলে সামগ্ৰিক সুস্থতাক প্ৰসাৰিত কৰাত ইহঁতৰ ভূমিকাক উজ্জ্বল কৰি তুলিছে, যাৰ ফলত ষ্ট্ৰবেৰীক স্মুদি, চালাড বা কেৱল সতেজভাৱে উপভোগ কৰা এক আদৰ্শ সংযোজন হৈ পৰিছে।
ষ্ট্ৰবেৰীৰ এটা উল্লেখযোগ্য উপকাৰ হ’ল ইয়াত উচ্চ এন্টিঅক্সিডেন্ট থাকে, বিশেষকৈ ভিটামিন চি আৰু এন্থ’চাইনিনৰ দৰে পলিফিনল। এটা কাপে দৈনিক পৰামৰ্শ দিয়া ভিটামিন চিৰ ১০০% তকৈ অধিক যোগান ধৰে, ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা শক্তিশালী কৰে আৰু কলাজেন উৎপাদনত সহায় কৰি ছালৰ স্বাস্থ্যত সহায় কৰে। ষ্ট্ৰবেৰীৰ ৰঙা ৰঙৰ বাবে দায়ী এন্থ’চাইনিনে প্ৰদাহ হ্ৰাস আৰু হৃদৰোগৰ সম্ভাৱনা কম কৰাৰ সৈতে জড়িত বুলি ধৰা হৈছে, গৱেষণাৰ পৰা দেখা গৈছে যে ষ্ট্ৰবেৰীয়ে ৰক্তচাপ আৰু কলেষ্টেৰলৰ মাত্ৰা নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত সহায় কৰে। ইয়াৰ উপৰিও ষ্ট্ৰবেৰীৰ কম গ্লাইচেমিক সূচকাংকই ইয়াক তেজৰ চেনি পৰিচালনাৰ বাবে এক উৎকৃষ্ট পছন্দ কৰি তোলে, যিয়ে ডায়েবেটিছ বা ওজন নিয়ন্ত্ৰণৰ প্ৰতি সচেতন লোকসকলক আকৰ্ষণ কৰে।
শাৰীৰিক স্বাস্থ্যৰ বাহিৰেও ষ্ট্ৰবেৰীয়ে মানসিক সুস্থতা আৰু ৰোগ প্ৰতিৰোধত অৰিহণা যোগায়। এলাজিক এচিডকে ধৰি ষ্ট্ৰবেৰীৰ এন্টিঅক্সিডেন্টে মগজুৰ কোষক অক্সিডেটিভ চাপৰ পৰা ৰক্ষা কৰিব পাৰে, যাৰ ফলত জ্ঞানশক্তিৰ অৱনতিৰ সম্ভাৱনা হ্ৰাস পাব পাৰে। গৱেষণাৰ পৰা এইটোও দেখা গৈছে যে নিয়মীয়াকৈ সেৱন কৰিলে টিউমাৰৰ বৃদ্ধিত বাধা দি কিছুমান কৰ্কট ৰোগৰ সম্ভাৱনা কম হ’ব পাৰে। প্ৰতিট বেৰীত মাত্ৰ প্ৰায় ৫০ কেলৰি আৰু খাদ্য আঁহৰ ভাল মাত্ৰা থকা ষ্ট্ৰবেৰীয়ে পাচনতন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্য আৰু তৃপ্তিৰ সহায় কৰে। ষ্ট্ৰবেৰীৰ বতৰ শিখৰত উপনীত হোৱাৰ লগে লগে বিশেষজ্ঞসকলে এই ছুপাৰফুডক দৈনিক খাদ্যত অন্তৰ্ভুক্ত কৰি সোৱাদযুক্ত আৰু স্বাস্থ্যকৰ বুষ্টৰ বাবে উৎসাহিত কৰে।