উৎসৱ, অনুষ্ঠানত গধুৰ খাদ্য খোৱা হয়। যিসকলৰ হজম শক্তি অতি ভাল। অৱশ্যে গধুৰ বা টেঙা খাদ্য খোৱাৰ পিছত বেছিভাগ মানুহেই পেট ভৰি পৰে। বহুতৰে সোনকালে খাদ্য খোৱাৰ অভ্যাস থাকে, যিটো পেট ফুলাৰ কাৰণো হ’ব পাৰে। গতিকে লাহে লাহে চোবাই খালে ভাল।
উৎসৱমুখৰ খাদ্যত মাংস ভিত্তিক খাদ্য বেছি আৰু আঁহ ভিত্তিক খাদ্য কম হোৱাৰ প্ৰৱণতা থাকে। সেইবাবেই হজম কষ্টকৰ হৈ পৰে। অত্যধিক টেঙা খাদ্য খোৱাৰ ফলত পেট গধুৰ অনুভৱ হ’ব পাৰে। গতিকে, আপুনি সুস্বাদু খাদ্য খাব পাৰে, কিন্তু তাৰ আগতে আপুনি নিশ্চিত হ’ব লাগিব যে আপোনাৰ পেটটো সুস্থ। খোৱাৰ পিছত পেটটো গধুৰ অনুভৱ হ’লে কি কৰিব লাগে জানো আহক-
আদা
আদাই পেট ফুলা সমস্যাৰ পৰা উপশম ঘটাব পাৰে। কুটি লোৱা আদা আৰু নেমুৰ ৰস কেইটোপালমান অলপ পানীত মিহলাই খালে লগে লগে খালে পেটৰ গধুৰ সমস্যা বহু পৰিমাণে নাইকিয়া হৈ যাব। আদা দিও চাহ বনাই খাব পাৰে। সেইটোও লাভজনক হ’ব।
অলপ দৈ
বিশেষকৈ টেঙা দৈৰ উপকাৰিতাৰ বিষয়ে বিশদভাৱে কোৱাৰ প্ৰয়োজন নাই। টেঙা বা গধুৰ খাদ্য খোৱাৰ লগে লগে এবাটি টেঙা দৈ খাব লাগে। তথাপিও টেঙা দৈ আমাৰ শৰীৰৰ বাবে অতি উপকাৰী। এনে প্ৰ’বায়টিক সমৃদ্ধ খাদ্য সকলো সময়তে খোৱাটো প্ৰয়োজনীয়। কাৰণ এনে খাদ্য খালে অন্ত্ৰত উপকাৰী বেক্টেৰিয়া বৃদ্ধি পায়। যিয়ে হজম শক্তিত সহায় কৰে। ইয়াৰ ফলত পেট ফুলাৰ সমস্যা নাইকিয়া হয়।
পৰ্যাপ্ত পৰিমাণে পানী খাব লাগে।
বহুতে এই ভুল কৰে! পানী খোৱাটো এটা স্বাস্থ্যকৰ অভ্যাস, কিন্তু খাদ্যৰ লগত নহয়। বহুতে খাদ্য খোৱাৰ সময়ত প্ৰচুৰ পৰিমাণে পানী খায়। সেয়া কৰিব নোৱাৰি। কাৰণ ই পাচনতন্ত্ৰৰ সমস্যা আৰু অধিক বৃদ্ধি কৰিব। অৱশ্যে পৰ্যাপ্ত পৰিমাণৰ পানী খোৱাৰ বিষয়টো আওকাণ কৰিব নোৱাৰি। খাদ্য খোৱাৰ আধা ঘণ্টা আগতে বা পিছত পানী খাব লাগে।