আমি সকলোৱে জানো যে দৈ এক সুস্বাদু আৰু স্বাস্থ্যকৰ খাদ্য। কিন্তু এই দৈ যদি মূল আহাৰ খোৱাৰ আগত খালে কি হয়? ইয়াৰ দ্বাৰা অতিৰিক্ত স্বাস্থ্য উপকাৰীতা লাভ কৰিব পাৰিনে? দৈ উপকাৰী বেক্টেৰিয়াৰে ভৰপূৰ, যাক প্ৰ’বায়’টিক বুলিও কোৱা হয়। এই বেক্টেৰিয়াই অন্ত্ৰত বাস কৰে আৰু শৰীৰক সুস্থ কৰি ৰখাত মুখ্য ভূমিকা পালন কৰে।
খাদ্য খোৱাৰ আগতে দৈ খোৱাটো সঁচাকৈয়ে উপকাৰী হ’ব পাৰে, কিয়নো ইয়াৰ দ্বাৰা এই প্ৰ’বায়’টিকবোৰ প্ৰথমে পাচনতন্ত্ৰত প্ৰৱেশ কৰিব পৰা যায়। ইয়াৰ ফলত আন্ত্ৰিক অংশত এক সুস্থ পৰিৱেশ সৃষ্টি কৰাত সহায়ক হ’ব পাৰে। খাদ্য খোৱাৰ আগতে দৈ খালে এই ভাল বেক্টেৰিয়াই আপোনাৰ বাবে ঠিক কি কৰিব পাৰে? জানো আহক-
হজম শক্তিৰ উন্নতি
দৈত থকা প্ৰ’বায়’টিকে খাদ্য অধিক সহজে হজম কৰাত সহায় কৰে। ইয়াৰ ফলত খাদ্য খোৱাৰ পিছত পেট ফুলা, গেছ, আৰু পেটৰ অন্যান্য সমস্যা কম হয়। গতিকে মূল আহাৰ খোৱাৰ আগতে দৈ খোৱাৰ অভ্যাস গঢ়ি তোলক। অৱশ্যে অতিৰিক্ত চেনি থকা দৈ ব্যৱহাৰ নকৰিবলৈ সাৱধান হওক।
পুষ্টিকৰ পদাৰ্থ শোষণ
সুস্থ আন্ত্ৰই খাদ্যৰ পৰা ভিটামিন আৰু খনিজ পদাৰ্থৰ দৰে ভাল বস্তু অধিক শোষণ কৰিব পাৰে। আহাৰ খোৱাৰ আগতে দৈ খালে খাদ্যৰ পুষ্টিকৰ উপাদান শোষণ কৰাত সহায় কৰে। গতিকে আপুনি এইটো অভ্যাস কৰিব পাৰে।
শক্তিশালী ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা
বিশ্বাস কৰক বা নকৰক, আপোনাৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতাৰ বহুখিনি আপোনাৰ আন্ত্ৰিক অংশত থাকে। দৈত থকা প্ৰ’বায়’টিকে ক্ষতিকাৰক বেক্টেৰিয়াৰ বিৰুদ্ধে শৰীৰৰ প্ৰতিৰক্ষা শক্তি শক্তিশালী কৰাত সহায় কৰে। গতিকে খাদ্যত টেঙা দৈ যোগ কৰক।
সন্তুষ্টিৰ অনুভৱ
দৈ বিশেষকৈ টেঙা দৈত প্ৰচুৰ পৰিমাণে প্ৰটিন থাকে। খাদ্য খোৱাৰ আগতে খালে অধিক তৃপ্তিৰ অনুভৱ হ’ব, গতিকে মূল আহাৰ খোৱাৰ আগতে ইয়াৰ সামান্য পৰিমাণে খাব লাগে। নিয়মিতভাৱে দৈ খোৱাটোৱেও আপোনাৰ ওজন নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত সহায় কৰিব।
কি ধৰণৰ দৈ উত্তম?
মিঠা নকৰা দৈ বাছি লওক। প্ৰচুৰ পৰিমাণে চেনি থকা দৈয়ে আপোনাক একে স্বাস্থ্য উপকাৰ নিদিয়ে। আহাৰ খোৱাৰ আগতে কিমান দৈ খাব লাগে তাৰ কোনো কঠোৰ নিয়ম নাই। খাদ্য খোৱাৰ ৩০ মিনিটৰ পৰা এঘণ্টা আগতে এটা সৰু কাপ (প্ৰায় ১৫০-২০০ গ্ৰাম) খাব পাৰে।