পদিনা বা মিণ্ট পাতৰ বহু উপকাৰিতা আছে, বিশেষকৈ স্বাস্থ্যৰ ক্ষেত্ৰত। এইবোৰ কিছুমান মূল উপকাৰিতা হ’ল—
পাচন প্ৰণালীৰ উন্নতি – পদিনা পাকস্থলীৰ এনজাইম সক্ৰিয় কৰি পাচন শক্তি বঢ়ায় আৰু গেছ, বদহজম, আম্লতা আদি সমস্যা কমায়।
কাহ-চৰ্দি আৰু এলাৰ্জিৰ ৰোগ উপশম – পদিনাত থকা উপাদানসমূহ শৰীৰৰ পৰা চৰ্দি মুক্ত কৰিবলৈ সহায় কৰে আৰু শ্বাস-প্ৰশ্বাসৰ সমস্যা কমায়।
ছাল আৰু মুখৰ অভ্যন্তৰৰ স্বাস্থ্য ৰক্ষা – ইয়াৰ এন্টিবেক্টেৰিয়েল গুণে মুখৰ দুৰ্গন্ধ দূৰ কৰে আৰু ছালৰ ৰোগ দূৰ কৰে।
ওজন নিয়ন্ত্ৰণ – পদিনাৰ কম কেল’ৰিৰে ৰস আৰু পানীয়ই ক্ষুধা কমাই ওজন নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত সহায় কৰে।
টেনশন আৰু মাইগ্ৰেইন উপশম – ইয়াৰ সুগন্ধি গুণে মন শান্ত কৰে, মগজুৰ টেনশন কমায় আৰু মাইগ্ৰেইন উপশম কৰে।
এক কথাত পদিনা এটা প্ৰাকৃতিক ভেষজ যিয়ে পাচন, ত্বক, শ্বাসপ্ৰশ্বাস আৰু মানসিক স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী।