এতিয়া যিকোনো ব্যক্তিয়ে ইউৰিক এচিডৰ সমস্যাত ভুগিছে। এই ৰোগ ধৰা পৰাৰ লগে লগে খাদ্যৰ বহু নিষেধাজ্ঞা আহে। কিন্তু কিছুমান বিশেষ খাদ্য আছে যিয়ে ইউৰিক এচিড নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত সহায় কৰিব পাৰে।
সেই খাদ্যবোৰৰ কিছুমানৰ বিষয়ে জানো আহক-
কল অতি স্বাস্থ্যকৰ ফল। ইয়াত পিউৰিনৰ পৰিমাণ অতি কম। ইয়াৰ উপৰিও ইয়াত ভিটামিন চি থাকে, যাৰ বাবে কলৰ গুণগত মান বৃদ্ধি পাইছে। দৈনিক কল খালে ইউৰিক এচিডৰ সমস্যা হ্ৰাস পায়। লগতে কলত আন বহুতো পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে, যিয়ে বহু উপকাৰ প্ৰদান কৰে।
কেইবাটাও গৱেষণাৰ পৰা দেখা গৈছে যে কম চৰ্বিযুক্ত গাখীৰ আৰু কম চৰ্বিযুক্ত দৈয়ে শৰীৰত ইউৰিক এচিডৰ মাত্ৰা হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে। এই দুয়োটা খাদ্যই শৰীৰৰ পৰা ইউৰিক এচিড আঁতৰোৱাত অতি উপকাৰী। ইউৰিক এচিডৰ মাত্ৰা বেছি হ’লে দৈনিক কম চৰ্বিযুক্ত গাখীৰ আৰু দৈ সেৱন কৰিব লাগে।
কফিত অধিক পৰিমাণৰ এনজাইম থাকে যিয়ে শৰীৰত থকা পিউৰিন ভাঙি পেলায়। ইয়াৰ উপৰিও ইউৰিক এচিড উৎপাদনৰ হাৰ হ্ৰাস কৰে। লগতে কফিয়ে আপোনাৰ শৰীৰে ইউৰিক এচিড নিৰ্গত কৰাৰ হাৰ বৃদ্ধি কৰে। কফি খোৱাৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে আন বহুতো উপকাৰ আছে।
ইয়াৰ বাহিৰেও শৰীৰত ইউৰিক এচিড বেছি থাকিলে আমলখি, নেমু, কমলা, অমিতা আৰু আনাৰসৰ দৰে ছাইট্ৰাছ ফল সেৱন কৰিব পাৰি। এই সকলোবোৰ ফলতে ভিটামিন চি প্ৰচুৰ পৰিমাণে থাকে, গতিকে ই প্ৰাকৃতিকভাৱে ইউৰিক এচিডৰ উচ্চ মাত্ৰা হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে। ইয়াৰ উপৰিও ছাইট্ৰাছ ফল সেৱনে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰিব পাৰে।
দৈনন্দিন খাদ্যত যিমান পাৰি দ্ৰৱণীয় ফাইবাৰ (আঁহযুক্ত খাদ্য) অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব লাগে। ইয়াৰ বাবে আপুনি ওটছ, চেৰী, আপেল, নাচপতি, ষ্ট্ৰবেৰী, ব্লুবেৰী, তিয়হ, ধনীয়া, গাজৰ, বাৰ্লি খাব লাগে। খাদ্যত দ্ৰৱণীয় ফাইবাৰৰ পৰিমাণ বৃদ্ধি কৰক। খাদ্যত ফাইবাৰ গ্ৰহণ কৰিলে ছিৰাম ইউৰিক এচিডৰ ঘনত্ব হ্ৰাস পায়।