গ্ৰীষ্মকালটোৱেই হৈছে শীতল আৰু সতেজ পানীয় উপভোগ কৰাৰ বাবে উপযুক্ত সময় যিয়ে আপোনাক গৰমক পৰাস্ত কৰাত আৰু হাইড্ৰেটেড হৈ থাকিবলৈ সহায় কৰে। এটা সুস্বাদু পানীয়ই উষ্ণ দিনবোৰ উন্নত কৰি তুলিব পাৰে। সেই গৰম গ্ৰীষ্মকালত চুমুক দিয়াৰ বাবে একেবাৰে উপযুক্ত পাঁচটা পানীয় ইয়াত উল্লেখ কৰা হ’ল:
১/ আইচড লেমনেড – গ্ৰীষ্মকালৰ এটা উন্নত পানীয় হ’ল- বৰফৰ শীতলতা আৰু মিঠাৰ স্পৰ্শৰ সৈতে নেমুৰ টেঙা সোৱাদৰ সংমিশ্ৰণ। গৰমৰ দিনত এই পানীয়ই হাইড্ৰেট আৰু সতেজ কৰি ৰাখে।
২/ তৰমুজৰ ৰস – তৰমুজ অবিশ্বাস্যভাৱে হাইড্ৰেটিং আৰু ই প্ৰাকৃতিকভাৱে মিঠা আৰু শীতল পানীয় প্ৰস্তুত কৰিব পাৰে। অতিৰিক্ত সতেজ টুইষ্টৰ বাবে আপুনি ইয়াক অলপ পদিনা মিহলাই দিব পাৰে।
৩/ আইচড টি– মিঠাই হওক বা মিঠা নকৰাকৈ হওক, ক’লা হওক বা সেউজীয়া হওক, আইচড টি গ্ৰীষ্মকালীন এক উত্তম পানীয়। অতিৰিক্ত সোৱাদৰ বাবে নেমু বা ফল-মূলো দিব পাৰে।
৪/ নাৰিকলৰ পানী – এটা প্ৰাকৃতিক হাইড্ৰেটিং পানীয় যিটো কম কেলৰিযুক্ত আৰু ইলেক্ট্ৰলাইটৰ সৈতে ভৰপূৰ, যি ৰ’দত একেবাৰে উপযুক্ত।
৫)/ স্মুদি– জামু, কল, আম, দৈ আদি উপাদানৰে বিভিন্ন ধৰণৰ ফলৰ স্মুদি বনাব পাৰি।এই স্মুদি শীতল, ক্ৰীমযুক্ত, আৰু ভিটামিনেৰে ভৰপূৰ।