কিছুমানে কৰ্মৰ হেঁচাত ব্ৰেকফাষ্টত অৱহেলা কৰে, আন কিছুমানে কেৱল দেৰিকৈ সাৰ পায়। চাহ আৰু বিস্কুটৰ সৈতে ব্ৰেকফাষ্ট কৰিলে। বা অন্ততঃ মাত্ৰ এটা সিজোৱা কণী। বহুতে ভাবে যে কণী খোৱাৰ অৰ্থ হ’ল শৰীৰে প্ৰয়োজনীয় পুষ্টিকৰ উপাদান লাভ কৰি আছে। অৱশ্যে এই অভ্যাস অতি সোনকালে সলনি কৰিব লাগিব বুলি বিশেষজ্ঞসকলে কয়। অন্যথা ভৱিষ্যতে বিপদত পৰিব পাৰে। কাৰণ পুষ্টিবিদসকলে বুজাই দিছে।
* পুষ্টিবিদসকলৰ মতে কণীত প্ৰটিন, চৰ্বি, ভিটামিন আদি থাকে। অৱশ্যে কণীত আঁহ নাথাকে। ফলত ৰক্তচাপৰ সমস্যা থকা সকল বিপদত পৰিব পাৰে। আকৌ শৰীৰত দীৰ্ঘদিন ধৰি আঁহৰ অভাৱ হ’লে কোষ্ঠকাঠিন্য আৰু উচ্চ কলেষ্টেৰল হ’ব পাৰে। ইয়াৰ ফলত হৃদযন্ত্ৰৰ সমস্যাও হ’ব পাৰে। সেইবাবেই সাৰ পাই ব্ৰেকফাষ্টত কেৱল সিজোৱা কণী খাব নালাগে। তাৰ পৰিৱৰ্তে শাক-পাচলি, ফল-মূলকে ধৰি বিভিন্ন পুষ্টিকৰ উপাদানৰে সমৃদ্ধ খাদ্য খোৱাটো প্ৰয়োজনীয়।
* কণীত লুটিন আৰু জিএক্সান্থিন থাকে। যিটো চকুৰ বাবে বহুত ভাল। কিন্তু সকলো ধৰণৰ এন্টিঅক্সিডেন্ট একে নহয়। আৰু সেইটো পাব বিচাৰিলে ব্ৰেকফাষ্টত ফল-মূলৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰিব লাগিব।
* কণীত প্ৰটিন আৰু চৰ্বি থাকে, কিন্তু কাৰ্বহাইড্ৰেট নাথাকে। ফলত এটা সিজোৱা কণী কেতিয়াও সুষম, পুষ্টিকৰ আহাৰ হ’ব নোৱাৰে। তাৰ পৰিৱৰ্তে অটছ, গোটা শস্যৰ ৰুটি বা মিঠা আলুৰ সৈতে সিজোৱা কণী খাব লাগে। ই মানসিক বৃদ্ধিত সহায় কৰিব।
* ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধিৰ বাবে ভিটামিন চি অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ। আৰু কণীত ভিটামিন চি নাথাকে গতিকে ব্ৰেকফাষ্টত কেৱল সিজোৱা কণী খোৱাটো ভাল ধাৰণা নহয়। ইয়াৰ পৰিৱৰ্তে গধুৰ আহাৰ গ্ৰহণ কৰক। গতিকে, দুপৰীয়াৰ আহাৰত অলপ কমকৈ খালে বেয়া নহ’ব।
গতিকে ভুল কৰিলেও মাত্ৰ এটা কণী উতলাই লোৱাৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ নকৰিব। সুষম, পুষ্টিকৰ ব্ৰেকফাষ্ট খাওক।