ভেণ্ডি আমাৰ অতি পৰিচিত পাচলি। ই মানুহৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে কিমান উপকাৰী পাচলি সেই সম্পৰ্কে আমি বাৰু কিমানখিনি অৱগত! ভেণ্ডিৰ উপকাৰিতাৰ সম্পৰ্কে আজি আমাৰ এক বিশেষ প্ৰতিবেদন।
অসমৰ আৰ্দ্ৰভূমিত প্ৰচুৰ পৰিমাণে ভেণ্ডি উৎপাদন হয়। জহকালত অসমীয়া মানুহৰ বাৰীত ভেণ্ডি প্ৰায়ে পোৱা যায়।
সুস্বাদু ভেণ্ডি খাবলৈ সকলোৱে পছন্দ কৰে। ভেণ্ডি মানুহৰ শৰীৰ আৰু স্বাস্থ্যৰ কাৰণে অতি উপাদেয় পাচলি।
বহুতে ভেণ্ডি খাবলৈ ভাল পায় যদিও ইয়াৰ উপকাৰিতা সম্পৰ্কে বিশেষভাৱে অৱগত নহয়। সেয়ে ভেণ্ডিৰ উপকাৰিতা বিষয়ে আজি কিছু কথা পাঠকক অৱগত কৰিব খোজা হৈছে।
ভেণ্ডিৰ কিছুমান উপকাৰিতাঃ-
১) ভেণ্ডিত প্ৰচুৰ পৰিমাণে কেলছিয়াম, আইৰণ, মেগনেছিয়াম, পটেছিয়াম, ভিটামিন, ফাইবাৰ আৰু নিউট্ৰেন্ট আদি থাকে। যিবোৰ আমাৰ শৰীৰ বাবে অতীৱ প্ৰয়োজন।
২) হৃদৰোগীৰ বাবেও ভেণ্ডি অতি উপকাৰী। কাৰণ ভেণ্ডিত থকা প্ৰচুৰ পৰিমাণৰ দ্ৰৱণীয় ফাইবাৰে দ্ৰুত গতিত এই ৰোগ নিৰাময় কৰাত সহায় কৰে। সেয়ে হৃদৰোগীয়ে ভেণ্ডি খালে এই ৰোগৰ পৰা উপশম পাব পাৰে।
৩) দৈনিক ভেণ্ডি খালে শৰীৰৰ চুগাৰো নিয়ন্ত্ৰণত থাকে। সেয়ে চুগাৰ থকা মানুহে ভেণ্ডি খালে সুফল লাভ কৰিব পাৰে।
৪) ভেণ্ডিয়ে মানুহৰ হজমী প্ৰক্ৰিয়া সন্তুোলিত কৰি ৰাখে। কৌষ্ঠকাঠিন্যত ভোগা মানুহে ভেণ্ডি খালে এই ৰোগৰ পৰাও পৰিত্ৰাণ পাব পাৰে।