শৰীৰৰ বাবে প্ৰয়োজনীয় উপাদানসমূহেৰে পৰিপুষ্ট পনীৰ হ’ল গাখীৰৰ পৰা নিৰ্মিত এবিধ জনপ্ৰিয় খাদ্য।
পনীৰত অতি উচ্চ পৰিমাণত প্ৰটিন থাকে। প্ৰটিনৰ উপৰিও পনীৰত কেলছিয়াম, ফচফৰাচ, ভিটামিন আৰু অন্যান্য উপাদান সমূহ থাকে যিয়ে শৰীৰৰ বৃদ্ধিত অৰিহণা যোগায়।
পনীৰ দুই প্ৰকাৰৰ কোমল পনীৰ আৰু ডাঠ পনীৰ। পনীৰৰ আটাইতকৈ ভাল কথাটো হ’ল ইয়াক সহজে ৰান্ধিব পাৰি।
পনীৰত থকা কেলছিয়াম আৰু ফছফৰাছে শৰীৰৰ হাড় আৰু দাতৰ গঠনত সহায় কৰে।
পনীৰে গাঠিৰ বিষৰ লগতে বিভিন্ন ধৰণৰ হাড়ৰ ৰোগ নিৰ্মূলত সহায় কৰে।
পনীৰত থকা উপাদান সমূহে মুখৰ সংক্ৰমণ আৰু দাতৰ বেমাৰৰ ৰোধ কৰাৰ ক্ষেত্ৰতো সহায় কৰে।
যিসকল লোকে শাৰীৰিক অনুশীলন কৰে তেওঁলোকে নিজৰ খাদ্যৰ তালিকাত পনীৰ অন্তৰ্ভূক্ত কৰিব পাৰে কাৰণ পনীৰে ক্ষীপ্ৰতাৰে শৰীৰত শক্তিৰ যোগান ধৰে।
ভিটামিন-ডিয়ে দাতৰ বিভিন্ন সমস্যা উদ্ভৱ হোৱাত বাধা প্ৰদান কৰে, সেয়েহে শিশু সকলৰ খাদ্যত পনীৰ অন্তৰ্ভূক্ত কৰাটো অতি জৰুৰী বুলি বিশেষজ্ঞ সকলে মত প্ৰকাশ কৰিছে।
পনীৰে শৰীৰৰ উজ্বলতা বৃদ্ধিৰ লগতে শৰীৰৰ প্ৰতিৰোধী ক্ষমতাও বৃদ্ধিত সহায় কৰে।
পনীৰত থকা ভিটামিন-বিয়ে চুলি, নখৰ বৃ্দ্ধিত সহায় কৰাৰ লগতে শৰীৰৰ ক’লা দাগ আঁতৰাই।