ঘিউ নিয়মীয়াভাৱে খোৱাৰ ফলত শৰীৰ সুস্থ হৈ থাকে। খাদ্যৰ তালিকাত নিয়মীয়াভাৱে ঘিউ অন্তৰ্ভুক্ত কৰি শৰীৰৰ পৰা বিভিন্ন ৰোগ আতৰাই ৰখাৰ লগতে শৰীৰৰ তলত দিয়া ধৰণৰ লাভ হয়-
১. ঘিউ খালে দৃষ্টিশক্তি বৃদ্ধি পাই আৰু চকুৰ দুৰ্বল দৃষ্টি শক্তিৰ সমস্যা নাশ হয়। যিসকল লোকৰ চকুৰ দৃষ্টিশক্তি কম তেওঁলোকে দৈনিক এচামুচকৈ হলেও ঘিউ খাব লাগে।
এচামুচ ঘিউত অলপ চেনী আৰু জালুক মিহলাই ৰাতিপুৱা খালী পেটত খালে চকুৰ দৃষ্টি শক্তি বৃদ্ধি হয়।
২. বয়স বাঢ়ি যোৱাৰ লগে লগে মানুহৰ দেহৰ হাড়ৰ ক্ষমতা হ্ৰাস পাই, সেয়েহে যিসকল লোকে নিয়মীয়াভাৱে ঘিউ খাই তেওঁলোকৰ হাড় সাধাৰণ লোকৰ তুলনাত শক্তিশালী হৈ থাকে।
শিশুকালত নিয়মীয়াভাৱে ঘিউ খালে হাড়ৰ গঠন ভাল হয়।
৩. যদিহে শৰীৰত দুৰ্বলতা অনুভৱ হয় তেনেহলে ঘিউ খালে সেই দুৰ্বলতা নোহোৱা হয়। যিসকল লোকে কম সময়ৰ ভিতৰতে ভাগৰুৱা হৈ পৰে তেওঁলোকে দৈনিক ঘিউ খোৱা উচিত।
৪. যিসকল লোক অতিশয় খীন তেওঁলোকে নিজৰ খাদ্যৰ তালিকাত ঘিউ সনিবিষ্ট কৰা উচিত। গাখীৰৰ সৈতে ঘিউ খালে শৰীৰ শক্তিশালী হয়। শৰীৰৰ ওজন বৃদ্ধি কৰিব বিচৰা সকলেও গাখীৰৰ সৈতে ঘিউ খাব পাৰে।
৫. ঠাণ্ডাৰ দিনত এচমুচ ঘিউৰ সৈতে চেনী মিহলি কৰি খালে শৰীৰ উত্তাপ বৃদ্ধি পোৱাৰ লগতে অলপ গৰম ঘিউ নাকত লগালে বন্ধ নাকৰ সমস্যাৰ পৰা ৰেহাই লাভ কৰিব পৰা যায়।
৬. শীতৰ দিনত কলা মাহৰ সৈতে চেনী আৰু ঘিউ খালে দেহৰ উত্তাপ সঠিক থকাৰ লগতে চৰ্দি, জ্বৰ আদি ধৰণৰ বেমাৰৰ পৰা শৰীৰ ৰক্ষা পৰে।