ওজন অধিক বাঢ়িলেই সমস্যা! ইয়াৰ বাবে শৰীৰত ডায়েবেটিছ, উচ্চ চাপ, কলেষ্টেৰলৰ পৰা একাধিক জটিল ৰোগে বাহ ল’ব পাৰে। গতিকে যিমান পাৰি সোনকালে ওজন কমাবলৈ চেষ্টা কৰিব লাগে। আৰু সেই কামত সফলতা লাভ কৰিব বিচাৰিলে প্ৰথমে তেল আৰু মছলাযুক্ত খাদ্য খোৱা বন্ধ কৰিব লাগিব। তাৰ পৰিৱৰ্তে আপুনি আমাৰ সুপৰিচিত ফুলকবিৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰিব পাৰে। তাৰ পৰা আপুনি উপকৃত হ’ব।
এইবাৰ আপুনি প্ৰশ্ন কৰিব পাৰে, ফুলকবিয়ে ওজন কমাবলৈ ঠিক কেনেকৈ সহায় কৰে? তাৰ উত্তৰ জানিবলৈ এই লেখাটো পঢ়ি চাওক। তাৰ পিছত সোনকালেই আপুনিও এই পাচলি খাদ্য তালিকাত অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব।
ওজন কমাবলৈ অকলে কৰে এশ পাচলিৰ কাম
এই পাচলি বিধৰ কেলৰি মান অতি কম। ১ কাপ ফুলকবি খালে মাত্ৰ ২৭ কেলৰি পোৱা যায়। ফলত ওজন বৃদ্ধিৰ কোনো আশংকা নাথাকে। কেৱল এয়াই নহয়, এই পাচলিত ভাল পৰিমাণে ফাইবাৰ থাকে। আৰু এই উপাদানে পেটটো ভৰপূৰ কৰি ৰখাত সহায় কৰে। যাৰ বাবে ভোক কম হয়। আৰু কোৱা বাহুল্য যে সামান্য পৰিমাণে খালেই সহজেই ওজন কমাব পাৰি! গতিকে সোনকালে চৰ্বি কমাবলৈ এই পাচলি খাবলৈ আৰম্ভ কৰক।
কেনেকৈ খাব?
যদি আপুনি সুফল পাব বিচাৰে তেন্তে ভজা ফুলকবি খাব নালাগে। আনকি এই পাচলি বেছিকৈ তেল দি ৰান্ধিলেও আপোনাৰ একো লাভ নহ’ব। তাৰ পৰিৱৰ্তে এই পাচলি সামান্য তেল, মছলা, নিমখ মিহলোৱা ব্যঞ্জন খাবলৈ আৰম্ভ কৰক। তেতিয়া সহজে সমস্যাৰ পৰা হাত সাৰিব পাৰিব।
কিন্তু কেৱল ওজন হ্ৰাস কৰাই নহয়, ইয়াৰ উপৰিও ফুলকবিৰ একাধিক উপকাৰ আছে। চাও আহক সেইবোৰনো কি।
কৰ্কট ৰোগ দূৰত থাকিব
এই পাচলিত এন্টিঅক্সিডেন্ট ইণ্ডোল-৩-কাৰ্বনাইল থাকে। আৰু এই এন্টিঅক্সিডেন্টে স্তন আৰু প্ৰজনন কেন্সাৰৰ সমস্যাৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ সহায় কৰে। কেৱল সেয়াই নহয়, ইয়াত জমা হৈ থকা ছালফ’ৰাফেন নামৰ চালফাৰৰ দৰে পদাৰ্থই মেলানোমা, খাদ্যনলী, প্ৰষ্টেটকে ধৰি একাধিক কৰ্কট ৰোগৰ সম্ভাৱনাৰ পৰা হাত সাৰিবলৈও সহায় কৰে। সেয়ে, সময় নষ্ট নকৰি নিয়মিতভাৱে এই পাচলি খাবলৈ আৰম্ভ কৰক।
হাড়ৰ শক্তি বাঢ়িব
হাড়বোৰ আজিকালি অতি কম বয়সৰ পৰাই দুৰ্বল হৈ পৰিছে। পিছ লৈছে বাতবিষে। কিন্তু চিন্তা নকৰিব, নিয়মিতভাৱে ফুলকবি খালে হাড়ৰ শক্তি সহজে বৃদ্ধি কৰিব পাৰি। কাৰণ, এই পাচলিত ভিটামিন কেৰ ভঁৰাল থাকে। আৰু এই ভিটামিনে হাড় মজবুত কৰাত সহায় কৰে। কেৱল সেয়াই নহয়, ইয়াত জমা হৈ থকা কিছুমান এন্টিঅক্সিডেন্টে প্ৰদাহ কমায়। ফলত বাত ৰোগত আক্ৰান্ত হোৱাৰ সম্ভাৱনা কমি যায়। গোটেই জীৱন ভৰিৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰি চলাফুৰা কৰিব পাৰে।
স্মৃতিশক্তি বৃদ্ধি কৰে
স্মৃতিশক্তি বৃদ্ধি কৰিব বিচাৰিলে নিয়মিতভাৱে ফুলকবি খাব পাৰে। কাৰণ, এই কবিত অতি উপযোগী কলিন থাকে। এই উপাদানটোৱে মগজুক সঠিকভাৱে কাম কৰাত সহায় কৰে। স্মৃতিশক্তি শক্তিশালী কৰাৰ ক্ষেত্ৰতো ই গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰে। কেৱল সেয়াই নহয়, কলিনৰ বাবে পেশীৰ গতিবিধিও উন্নত হয়। নিয়মিতভাৱে এই শাক-পাচলি খাবলৈ নাপাহৰিব! আশা কৰো যে ই উপযোগী হ’ব।
(লেখাটো সজাগতা সৃষ্টিৰ বাবে আগবঢ়োৱা হৈছে। কোনো ৰোগ হ’লে প্ৰথমতে ডাক্টৰৰ পৰামৰ্শ লোৱাটো জৰুৰী)।