ভোক বেছিকৈ লাগিলে আমি মুখৰ আগৰ যি পাওঁ তাকে খাই ভোক পলুৱাব খোজো। কিন্তু এই পৰিস্থিতিত বহু সময়ত কিবা খোৱাৰ পিছতে পেটৰ গুৰুতৰ বিষ আৰম্ভ হয়। কিয় এনে হয় তাৰ উত্তৰ আগবঢ়াইছে Newscrab.comএ।
খালী পেট আৰু ভোকাতুৰ পেটৰ মাজত পাৰ্থক্য কি?
খালী পেট মানে হ’ল দিনটোৰ আৰম্ভণিৰ প্ৰথমটো মাইল। অৰ্থাৎ তাৰ আগতে আপুনি একো খোৱা নাই।
এই ফল নাখাব–
– ঠাণ্ডা দিনত খালী পেটত মধুৰী খালে আপোনাৰ পেট বিষাব পাৰে। কিন্তু একে সময়তে গৰমত খালী পেটত মধুৰী খালে ইয়াৰ ভাল ফল আছে।
খোৱাৰ পিছত পেট কিয় বিষায়
–বতৰৰ উপৰি এই কথাও মনত ৰাখিব যে মধুৰী খালে খোৱাৰ পিছত কেতিয়াও পানী খাব নালাগে। অন্যথা পেটৰ বিষ বা বদহজম হ’ব পাৰে। অৱশ্যে একো ফল খোৱাৰ পিছতে লগে লগে পানী খাব নালাগে।
–ঠাণ্ডা দিনত খালী পেটত আপেল খালে ৰক্তচাপ বাঢ়িব পাৰে। কিন্তু গৰমৰ দিনত আপুনি খালী পেটত আপেল খাব পাৰে।
– বতৰৰ পৰিস্থিতি দৈৰ ক্ষেত্ৰতো খাটে। ঠাণ্ডা দিনত খালী পেটত দৈ খাব নালাগে। কিন্তু গৰমত আপুনি এই কাম কৰিব পাৰে।
গোটেই কথাটো কি?
গৰম দিনত খালী পেটত দৈ খোৱাৰ পিছত কাৰোবাৰ যদি ৰক্তচাপ কমিছে তেন্তে ইয়াৰ অৰ্থ ৰক্তচাপ ইতিমধ্যে কম আছে, দৈ খোৱাৰ পিছত সমস্যাটোৰ উদয় হৈছে। আনহাতে দৈ খোৱাৰ পিছত কাৰোবাৰ যদি টোপনিৰ ভাব আহে ইয়াৰ অৰ্থ হৈছে পাচন ব্যৱস্থাটোৱে খুব ধীৰ গতিত কাম কৰিছে আৰু হজম ঠিকমতে হোৱা নাই।
বিলাহীৰ লগত জৰিত কথা
ঠাণ্ডা দিনত বিলাহী খালী পেটত খাব পাৰি। কিন্তু গৰমৰ দিনত খালে পেট বা বুকু জ্বলিব পাৰে।
ঠাণ্ডা দিনত খালী পেটত বিলাহী খালে বা সদায় বিলাহীৰ ৰস খালে বহুত চুলি সৰিব পাৰে।
বতৰ মতে চৰ্ত সলনি হয়
আমাৰ হজমী অম্ল আৰু খাৰ ভিত্তিক। টেঙাজাতীয় ফলৰ প্ৰাকৃতিক গুণ হ’ল শীতলতা। খালী পেটত ইয়াক খালে ওপৰ শ্বাসতন্ত্ৰৰ ৰোগ হ’ব পাৰে।
বিশেষজ্ঞই খাদ্যাভ্যাসক লৈ কি কয়
-কিন্তু এই ফলসমূহ গৰম দিনত খালী পেটত খালে আপুনি উপকাৰ পাব। কাৰণ এইবোৰ ৰসাল আৰু ই আপোনাক ডিহাইড্ৰেচনৰ পৰা ৰক্ষা কৰিব পাৰে।
ফলৰ বাহিৰে খাবলৈ একো নাথাকিলে
– ভোক লাগিলে ফল খাব নালাগে। কিন্তু আন একো উপায় নাথাকিলে ফলবোৰ সৰু সৰু টুকুৰা কৰি খাব আৰু সম্পূৰ্ণৰূপে চোবাব।
উদাহৰণস্বৰূপে, খালী পেটত আমি কল খালে পেটৰ বায়ুৰ চলাচল বন্ধ হৈ পৰে। পেটৰ বিষো হ’ব পাৰে।